MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Ayşe Böhürler İle Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirdi

MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Ayşe Böhürler İle Tecrübe Paylaşımı Toplantısı Gerçekleştirdi

MÜSİAD Kadın ve MÜSİAD Basım, Yayın ve Medya Sektör Kurulu iş birliği ile 17 Şubat 2022 tarihinde MÜSİAD Genel Merkez’de Yapımcı ve Yönetmen Ayşe Böhürler’in katılımıyla Tecrübe Paylaşımı Toplantısı gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Basım, Yayın ve Sektör Kurulu Başkanı Ömer Karatemiz katılımcıları selamladıktan sonra tecrübe paylaşımı toplantıları hakkında bilgilendirmede bulundu ve Ayşe Böhürler’in özgeçmişi hakkında bilgi paylaşımı yaptı.

Ardından sözü alan MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar, Ayşe Böhürler ile güzel bir toplantıda buluşmanın kendisini mutlu ettiğini belirterek MÜSİAD Kadın’ın yeni dönem hedefleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Ayşe Böhürler konuşmasına tarihi bir perspektif çizerek başladı. “28 Şubat Türkiye tarihini değiştirmeyi amaçlayan bir hareketti ve Müslüman kimliği paranteze alınmaya çalışıldı. O zamanlar arapça tüm yazılar yasaklanmıştı, materyalist bir tutumla karşı karşıyaydık. Sadece başörtüsüne değil dindar yaşama yönelik ağır bir bakı dönemiydi. İkna odaları kuruldu vs. Bu dönem, kendimize farklı fikirlere nasıl cevap verebileceğimizi öğretti. Yani kurumsal alan tecrübesi kazandık. Karşı tarafla hep diyalog içindeydik. O süreçte dindar kadınların mücadelesi erkeklerden daha öndeydi. Amacımız gençleri koruyup doğru bir Müslümanlık aktarımı yapmaktı.”

28 Şubat sürecinde devlet elitinin sahip olduğu düşünce ve saiklerin alt kesimlere ulaşmadığını belirten Ayşe Böhürler, sözlerinde 2001 – 2010 arasında İslam dünyada tehlike olarak lanse edildiğine ve 2000-2005 arası Batı medyasının Müslüman kadın üzerine çokça yayın yaptığına değindi.

Duvarların Arkasında Müslüman Ülkelerde Kadın Belgeselini hazırlayan ve sunan Ayşe Böhürler, belgeselden bir kesit izleterek sözlerine şöyle devam etti: “Bu proje benim için ikinci okul oldu. Her ülkenin kendine ait başka bir hikayesi vardı. Özetlemek gerekirse her şey bir emekle ortaya çıkar ve birikim gerektirir. Yapmamız gereken topluma ayna olmak bir nevi bakır teli görevi üstlenmektir.

Dijital dünyanın yaygınlaşmasıyla bugün artık başka bir dünya ve başka bir gençlik var. Dünya bu değişimi ve dönüşümü geçirirken bizler bu topraklarda kalabilmeli ve değerlerimize sahip çıkabilmeliyiz. Her birimiz değer üreten insanlar olarak birbirimizi değerlemeliyiz.”

Tüm çalışmaların bir ekip işi olduğunu belirten Ayşe Böhürler, konuşmasını gençlere şu tavsiyeleriyle bitirdi: “Vakit dediğimiz olgu çok kıymetlidir, değerini bilmek gerekir. Vaktinizi planladığınızda her şeyi yapmaya imkan bulabilirsiniz. Bu bağlamda suyun üzerindeki köpük değil ana madde olun. Döneme uygun işler değil, kendi kimliğinizi koruyan işler yapın. Kendimize ait olan tarihimizi bilmiyoruz ve üzerimize boca edilen kültür ve fikirleri alıyoruz. Bu handikaptan kurtulmak için bir eleğimizin olması gerekiyor. Dolayısıyla yüzeyde kalmayın, derinleşin ve bilgi hazinenizi arttırın.”

Yapımcı ve yönetmen Ayşe Böhürler’in konuşmasının ardından katılımcıların soruları cevaplandı. Toplantı MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Develioğlu’nun teşekkür konuşması ve hediye takdimi ile sona erdi.

 

HABERDEN GÖRSELLER